Чийзкейк без печене
Според една от теориите за произхода на чийзкейка, той е бил популярен десерт още в древна Гърция. След като навлиза в Европа, чийзкекът е бил сервиран на участниците в първите олимпийски игри.
В различните страни чийзкейкът се приготвя по различен начин. В повечето държави се използва крема сирене, но италианците пък го предпочитат с рикота. Ако искате да бъде по-диетичен, може да използвате и извара.
Ние обаче ви предлагаме съвсем различна рецепта с прясно краве сирене без печене. Опитайте и гарантираме, че няма да съжалявате.
✔️ 200 г - Шоколадови бисквити
✔️ 300 г - Прясно краве сирене ,,Загора Милк"
✔️ 300 г - Заквасена сметана
✔️ 200 г - Пудра захар
✔️ 150 г - Краве масло
✔️ 1 с. л. - Ванилия
С помощта на блендер смелете бисквитите. Залейте ги с разтопеното масло. Получената смес разстелете на дъното на тавичка, за да се получи блат.
Разбийте прясното краве сирене със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Изсипете получената смес върху блата.
Накрая полейте чийзкейка със сладко по избор. Най-вкусно става със сладко от малини, боровинки или ягоди.
За ваше улеснение използвайте тавичка с падащо дъно.
Оставете десерта да стегне в хладилника за 2-3 часа, след което го нарежете на парчета и сервирайте с усмивка.
Добър апетит!