Бърза шоколадова торта
Най-вкусната шоколадова торта трябва да е сочна, пухкава, с наситен какаов вкус и мек, топящ се в устата крем...Е, ние сме тук за вас с перфектната рецепта! Приготвя се бързо и лесно и дори никога да не сте правили торти до момента, със сигурност тази няма да ви затрудни!
За блатовете:
✔️ 200 мл прясно мляко
✔️ 200 г брашно
✔️ 250 г захар
✔️ 80 г какао
✔️ 4 яйца "Загора Еко"
✔️ 50 г орехи (смлени)
✔️ 1 бакпулвер
✔️ 140 мл олио "Загора Еко"
За крема:
✔️ 100 г краве масло
✔️ 200 г черен шоколад
✔️ 200 мл течна сладкарска сметана
В дълбок съд смесете сухите съставки със следните пропорции:
- 40 г какао
- 100 г брашно
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 140 г захар
Разбъркайте добре. Добавете 100 мл прясно мляко и 70 мл олио. Разбийте отделно 2 яйца и добавете и тях към сместа. Разбъркайте отново добре до получаването на хомогенна смес. От тази смес трябва да изпечете 2 блата.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, като наблюдавате и периодично проверявате степента на изпичане с клечка за зъби.
За приготвянето на крема вземете друг дълбок съд и разбийте в него течната сладкарска сметана до получаването на пухкав сняг.
В друг съд разтопете на водна баня маслото и шоколада, като внимавате сместа да не заври.
Преди да сглобите тортата, уверете се, че и блатовете, и крема са изстинали. Когато сте сигурни в това, смесете внимателно шоколадовата смес със сметаната. Слепете двата блата с получения крем, а с останалата част от него покрийте цялата торта. По желание декорирайте по ваш вкус.
Оставете тортата да престои няколко часа в хладилника, след което можете заслужено да ѝ се насладите.
Добър апетит!