Ябълков пай
Ябълковият пай е типичен английски десерт. Той е наистина вкусен и е подходящ за всякакви поводи или просто за моментите, когато ви се похапва нещо сладко. Освен това е изключително лесен за приготвяне.
Можете да използвате всякакъв сорт ябълки, според собствения си вкус, или дори консервиран плод.
При сервиране ябълковият пай може да се гарнира със сладолед, бита сметана или сирене чедър.
✔️ 1 кг ябълки
✔️ 350 г бяло брашно
✔️ 250 г краве масло
✔️ 200 г захар
✔️ 3 бр. яйца „Загора Еко“
✔️ 2 с. л. кисело мляко „Загора Милк“
✔️ 2 с. л. лимонов сок
✔️ 2 ч. л. пудра захар
✔️ 1 ч. л. канела
✔️ 1 пакетче бакпулвер
✔️½ ч. л. сол
Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
В дълбок съд смесете мекото краве масло, кристалната захар и солта. Разбъркайте с миксер, докато се получи пухкава смес.
Прибавете киселото мляко и яйцата, едно по едно.
Изсипете бакпулвера в брашното и ги пресейте. След това излейте течните съставки при тях. Накрая добавете ябълките и канелата.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. Когато ябълковият пай е готов и изстине малко, поръсете го с пудра захар.
Добър апетит!