Авокадо тост с поширано яйце
Както сте забелязали, ние обичаме да ви споделяме бързи и лесни за приготвяне рецепти. Днешната такава е авокадо тост с поширано яйце! Това е перфектната закуска или лек обяд за всеки, който обича да си хапва вкусно и здравословно. Авокадото е пълно с полезни мазнини, а пошираното яйце е богато на протеини, които ще ви дадат енергия за целия ден.
За два тоста са ви необходими:
✔️ 1 узряло авокадо
✔️ 2 филии хляб (препоръчваме да бъде пълнозърнест)
✔️ 2 яйца "Загора Еко"
✔️ 2 с.л. оцет
✔️ сол и черен пипер на вкус
✔️ пресен копър или магданоз за декорация
Разрежете авокадото на две половинки и извадете ядката. Намачкайте го с вилица, за да се получи пюре.
Междувременно препечете филийките на тостер, за да бъдат хрупкави.
Намажете препечените филийки с авокадото и поставете по едно поширано яйце върху всеки тост.
Овкусете със сол, черен пипер и пресен копър или магданоз.
По желание може да сервирате тоста с чери доматки, краставици или друго, според вашите предпочитания.
За приготвянето на пошираните яйца:
Загрейте голяма тенджера с вода до кипене и добавете 2 с.л. оцет и щипка сол. Когато водата заври, намалете температурата, за да постигнете леко трептене на водата. Чукнете яйцата в отделна купа и ги изсипете леко във водата, като ги раздалечите с лъжица. Оставете ги да се готвят за 3-4 минути, докато белтъците се стегнат, а жълтъците останат течни.