Баница с праз и сирене
Въпреки че баницата е едно от най-традиционните български ястия, няма традиционен начин за приготвянето й. Тя може да бъде както постна, така и с месо. Възможно е да се направи с много сирене, или пък то въобще да не присъства в състава ѝ. Това, което е всеобщо обаче за всички разновидности на баницата, е любовта на народа ни към нея.
И тъй като дойде сезонът на баницата с праз и сирене, ви предлагаме чудна рецепта, която задължително трябва да изпробвате:
За баницата:
✔️ 600 г точени кори
✔️ 400 г праз
✔️ 300 г краве сирене "Загорско"
✔️ 6 яйца "Загора Еко"
✔️ 50 мл олио "Загора Еко"
За заливката:
✔️ 1 яйце "Загора Еко"
✔️ 4 с. л. кисело мляко ,,Загора Милк"
Нарежете праза и го запържете в олиото. След това разбийте яйцата, смесете ги със сиренето и към тях добавете запържения праз.
Вземете една тава и намажете дъното на тавата с олио. Поставете част от плънката върху 2 кори и завийте, за да се образува фитил. Наредете всички фитили в тавата.
За заливката накрая разбъркайте яйцето с четирите с. л. кисело мляко и намажете баницата. Печете до златисто на 180 градуса.
Добър апетит!