Пържени филийки с мед и горски плодове


Вкусът на домашен уют и сладост се прелива върху всяка мека и златиста филийка хляб. Наричани френски тост в по-широкия свят, тези примамливи лакомства в България са известни като пържени филийки - нежен каприз, който показва как с прости съставки и любов към готвенето може да се създаде нещо вълшебно. Днес ще ви представим нашия вариант за приготвянето на тази прекрасна закуска, любима на хиляди хора по целия свят. Нека вкусът и ароматът на пържените филийки ни припомнят за семейните моменти, споделени с любимите хора, и ни вдъхновяват да се наслаждаваме на малките радости в живота!

✔️ 2 филийки хляб
✔️ 1 голямо яйце "Загора Еко"
✔️ 1/4 ч.ч. прясно мляко
✔️ 1 с.л. мед
✔️ 1/4 ч.л. ванилов екстракт
✔️ пресни горски плодове за декорация (малини, ягоди, черници, боровинки)
✔️ масло за пържене

В голяма купа разбийте яйцето, млякото, меда и ваниловия екстракт заедно, докато се получи хомогенна смес.
Вземете филийките хляб и ги намачкайте леко с ръце или с помощта на дланта ви, за да станат по-тънки и лесно усвоими.
Загрейте тиган на средно висока температура и добавете малко масло.
Потопете всяка филийка хляб в яйчната смес, като ги покриете от двете страни и ги оставите да се накиснат за около 30 секунди.
Поставете филийките хляб в тигана и пържете ги до златисто-кафяв цвят, за около 2-3 минути от всяка страна.
След като филийките са готови, извадете ги от тигана и ги подредете върху хартия за отцеждане, за да премахнете излишната мазнина.
Сервирайте пържените филийки топли като ги декорирате с пресните горски плодове по ваш избор и ги залеете с мед.
Да ви е сладко!