Хрупкави лучени кръгчета
Разполагате с много лук и се нуждаете от добавка към бирата? Хрупкавите лучени кръгчета са идеални за тази ситуация! Те са изключително популярни в Канада, САЩ, Ирландия, Австралия, Англия, като често се сервират като допълнение към сочния телешки бургер. Макар и да не е тенденция да ги приготвяме вкъщи, а по-скоро да ги хапваме навън, ще останете очаровани от бързата, лесна и вкусна рецепта!
✔️ 2-3 големи глави лук
✔️ 1-2 броя яйца "Загора Еко"
✔️ брашно
✔️ сол
✔️ черен пипер
✔️ соев сос
✔️ олио "Загора Еко"
✔️ галета
Обелете лука и внимателно го нарежете на не много дебели кръгчета. Разделете след това кръгчетата едно от друго. Посолете лука и добавете малко соев сос.
В купичка разбъркайте добре яйцата. В отделен съд смесете малко брашно с черен пипер на вкус. Пригответе си и галета в трети съд.
Всяко от лучените кръгчета потапяйте последователно в брашното, яйцата и накрая в галетата. Пържете до златисто в предварително загрято олио.
Хрупкавите кръгчета оставете за малко върху лист кухненска хартия или салфетка, за да се освободят от излишната мазнина. Сервирайте топли.
Бон апети!