Студена супа от авокадо
![Студена супа от авокадо](/thumbs/1/vegetable-soup-with-breadcrumbs-parsley_23-2148173970-min.jpg)
![Студена супа от авокадо](/thumbs/4/vegetable-soup-with-breadcrumbs-parsley_23-2148173970-min.jpg)
Пролетта е символ на пробуждането, пъстрите цветове, искрящото зелено и... на чудото наречено Живот. С настъпването ѝ искаме да ви предложим една свежа супа от авокадо, с която да направим преход от студените и мрачни зимни месеци към светлината и настроенията в зелено. Тази супа освен изключително ободряваща и вкусна, е и много полезна. Авокадото съдържа каротеноиди, мононенаситени мазнини, калий и фибри, които намаляват риска от хронични заболявания, особено когато са част от балансирана диета.
Рецептата се приготвя бързо и лесно с минимално количество съставки. Идеална е за след тренировка, както и за лек обяд или вечеря.
![media 342](/resources/produkti-osnovni-min.jpg)
✔️ 2 бр. авокадо среден размер (обелени и нарязани)
✔️ 1 краставица (обелена и нарязана)
✔️ 500 г домашно кисело мляко "Загора Милк"
✔️ 250 мл вода
✔️ 15 г кориандър или босилек
✔️ 2 супени лъжици прясно изстискан сок от лимон или лайм
✔️ 1 скилидка чесън (по желание)
✔️ Сол (на вкус)
✔️ Черен пипер (на вкус)
✔️ Топинги при сервиране: авокадо и домати на малки кубчета, поръсено саламурено сирене "Загорско", зелена люта чушка на ситно, крутони, хрупкав бекон, мента и др.
![media 343](/resources/230221154339prigotvyane-zelenchukovi.jpg)
Полейте вече нарязаното авокадо с лимонов сок, посолете и сложете в блендера.
Добавете останалите съставки в блендера и миксирайте до получаване на хомогенна, кремообразна смес.
Оставете вече готовата супа в хладилник за около 15 минути или добавете няколко кубчета лед.
Гарнирайте с някой от предложените топинги или както пожелаете.
Добър апетит!