Хрупкави пролетни рулца
![Хрупкави пролетни рулца](/thumbs/1/roll-shaped-cigar-samosa-are-perfect-finger-food-served-with-ketchup-min.jpg)
![Хрупкави пролетни рулца](/thumbs/4/roll-shaped-cigar-samosa-are-perfect-finger-food-served-with-ketchup-min.jpg)
Пролетта дойде, а с нея идват и слънцето, топлото време, цветните дрехи, настроението, енергията и усмивките! По случай този прекрасен сезон на пробуждане, искаме да ви предложим една актуална рецепта за хрупкави пролетни рулца. Те са изключително популярно азиатско предястие, набиращо известност и в България. Бързи и лесни за приготвяне, пържени или не, със сос или без, вегетариански или с месо, рулцата винаги са вкусни и леки за хапване.
![media 376](/resources/230302135628produkti-osnovni-min.jpg)
✔️ 12 бр. оризови кори (могат да се заменят с кори за баница)
✔️ 1 червена или зелена чушка
✔️ 1 голям морков
✔️ 1 голяма тиквичка
✔️ 1 краставица
✔️ 200 г зеле
✔️ 1 връзка пресен лук
✔️ 1 ч.ч. соеви кълнове
✔️ сварено и нарязано пилешко месо (в случай, че искате да си приготвите месни рулца)
✔️ сол и соев сос (на вкус)
✔️ олио "Загора Еко" - за пържене
![media 375](/resources/230302135643prigotvyane-osnovni.jpg)
Сложете в загрято олио всички зеленчуци, като преди това ги нарежете на ситно, и ги запържете.
Прибавете пилешкото месо, по желание.
Отстранете тигана със зеленчуците от котлона и прибавете соевите кълнове. Овкусете със соев сос и малко сол.
Напълнете с плънката оризовите кори или корите за баница и ги завийте така, че да се получи плосък правоъгълник.
Пържете рулцата, докато станат хрупкави и се зачервят (желателно е да ги намажете с разбито яйце преди пържене).
След като са готови, ги отцедете върху кухненска хартия.
Могат да се сервират веднага и по желание добавете соев или чили сос.
Добър апетит!