Яйца по панагюрски
Яйца по панагюрски или още "парени яйца" водят началото си от китното градче Панагюрище.
Още от незапомнени времена бабите са ходили на селския пазар, за да купят домашни яйца, сиренце, масълце и да сготвят чудна гозба. Гозбата не трябвало да бъде твърде скъпа, но затова пък трябвало да си оближат пръстите домашните.
Яйцата по панагюрски не веднъж са ни спасявали в забързаното ежедневие. Вкусни и лесни за приготвяне са, а ароматът им се носи из цялата къща и събира всички около масата.
Необходими продукти за 4 порции:
✔️ 8 яйца ,,Загора Еко"
✔️ 400 г домашно кисело мляко,,Загора Милк"
✔️ 100 г сирене ,,Загорско"
✔️ 20 г краве масло
✔️ 2 скилидки чесън
✔️ 1/2 чаена лъжичка червен пипер
Загрейте вода в голяма тенджера, добавете щипка сол и чукнете внимателно яйцата вътре, да се попарят.
Разтопете в тиган маслото, добавете червения пипер и разбъркайте добре.
Разбийте киселото мялко, натрошете в него сиренето и добавете чесъна. Разпределете сместа в 4 чинии и поставете във всяка порция по 2 яйца.
Полейте с маслената смес и поръсете с щипка любов.
Бон апети!