Пица с блат от карфиол
Едва ли са много хората, които биха казали, че не обичат пица.
Доста ще бъдат тези обаче, които ще потвърдят, че въпреки любовта си към това ястие, рядко си позволяват да го консумират, тъй като не влиза в позволените храни от нискокалоричния им режим.
Имаме добра новина точно за тези хора. Вече не е нужно да се лишавате от тази вкусна и изкушаваща храна. Напоследък вариантите за приготвяне на здравословна и диетична пица стават все повече.
Предлагаме ви да се насладите на нашата вариация на режимна пица с блат от карфиол.
За блата:
✔️ 2 ч. ч. настърган карфиол
✔️ 2 ч. ч. настъргано сирене "Загорско"
✔️ 1 сирене моцарела
✔️ 2 яйца "Загора Еко"
✔️ сол
✔️ черен пипер
✔️ риган
За плънката:
✔️ доматено пюре
✔️ гъби
✔️ шунка
✔️ маслини
✔️ кашкавал "Загора Милк"
Разбийте яйцата и към тях добавете настъргания карфиол и сирене. Добавете сол, черен пипер и риган на вкус.
Изсипете получената смес в тавичка, като предварително поставите на дъното хартия за печене. Сплескайте внимателно сместа и я разстелете равномерно.
Печете в загрята фурна 15 - 20 минути на 180 - 200 градуса.
Когато блатът е готов, извадете го и го оставете малко да изстине.
Гарнирайте по желание с доматено пюре, гъби, шунка, маслини, кашкавал. Запечете пицата за още 5 минути.
Добър апетит!