Пълнени домати с катък
Алфа и бета каротен, лутеин и ликопен са четирите основни картеноида и всички те се съдържат в доматите. Благодарение на това, както и на другите им полезни свойства, доматите оказват благотворно действие върху човешкия организъм и честата им консумация е препоръчителна.
Това е и една от причините да се срещат в много рецепти, както за салати, така и за основни ястия.
Предлагаме ви идея за лек и вкусен обяд или вечеря, чиято основна съставка са именно полезните домати.
✔️ 4 бр. средно големи домата
✔️ 300 г - 350 г катък "Загора Милк"
✔️ 2 с. л. майонеза
✔️ 150 г кашкавал "Загора Милк"
✔️ няколко маслини
✔️ сол
✔️ черен пипер
✔️ 3 - 4 бр. яйца "Загора Еко"
✔️ копър или магданоз
✔️ 2 - 3 с. л. зехтин
Измийте доматите, отрежете им капачетата и ги издълбайте от семестата част. Оставете ги леко да се отцедят.
През това време сварете добре яйцата.
В дълбок съд разбийте катъка с майонезата и зехтина. Добавете всички подправки със сол на вкус. Разбъркайте добре и накрая прибавете настъргания кашкавал и натрошените яйца.
Напълнете доматите с тази смес, а отгоре украсете със стръкчета магданоз и маслина.
Добър апетит!