Пълнени гъби със сирене и кашкавал
Заради голямото си съдържание на витамин Д, гъбите са изключително полезна храна. Затова е хубаво често да присъстват в менюто ни.
Освен това гъбите са подходящи за всеки хранителен режим, тъй като забързват метаболизма и допринасят за разграждането на мазнините.
С гъби могат да се приготвят най-различни рецепти, но най-вкусни са, когато са пълнени.
За да приготвите най-вкусните гъби с кашкавал, са ви нужни 2 неща – желание и настроение.
За всичко останало можете да се доверите на качествените продукти.
✔️ 400 г едри гъби
✔️ 200 г кашкавал ,,Загора Милк"
✔️ 100 г прясно краве сирене ,,Загора Милк"
✔️ 100 г масло
✔️ Връзка магданоз
✔️ Сол
✔️ Черен пипер
Измийте гъбите и ги наредете в тавичка, като внимателно преди това отделите пънчетата от тях. Поставете на дъното на всяка гъбка по малко масло. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Настържете на ренде прясното краве сирене и напълнете с него 1/2 от гъбите. Най-отгоре настържете кашкавала и обилно покрийте гъбените кошнички.
Печете в загрята фурна на умерена температура – 150–180 градуса около 20 минути. Не забравяйте да наблюдавате переодично, за да не изсъхнат гъбите прекалено много.
Преди да сервирате, поръсете гъбите с малко нарязан на ситно магданоз.
Желаем ви добър апетит!