Първомартенска салата
В унисон с мартенската традиция, ще ви покажем как да си направите сами мартеничка, ама вкусна.
Тази салата е засищаща и с оригинална визия, която ще впечатли гостите ви.
Ако обичате постни салати с картофи, тогава задължително изпробвайте тази бърза и лесна рецепта. Гарантирано ще ви хареса!
Необходими продукти за 4 порции:
✔️ 3-4 средноголеми картофа
✔️ 3 бр. яйца "Загора Еко"
✔️ 50 г кашкавал "Загора Милк"
✔️ 200 г сирене "Загорско"
✔️ 2 с. л. домашно кисело мляко "Загора Милк"
✔️ 1 буркан кисели краставички
✔️ 1 ч. л. меко масло
✔️ 1 скилидка чесън
✔️ връзка магданоз
✔️ сол
✔️ черен пипер
✔️ червен пипер
Сварете картофите и яйцата и ги обелете. След което ги намачкайте и ги смесете в дълбока купа.
Добавете поетапно настъргания кашкавал, киселото мляко, заквасената сметана, маслото, чесъна, настърганите кисели краставички, магданоз, сол и пипер на вкус. Разбъркайте всичко, докато се получи хомогенна смес.
Ако сместа се получи достатъчно гъста, можете да продължите с готвенето. Ако сместа е по-рядка, просто оставете купата за половин час в хладилника, за да стегне.
През това време се подгответе за последния етап в приготвянето на ястието. В две отделни чинии сложете червен пипер и натрошено сирене.
Когато сместа от хладилника е готова, оформете от нея равни по големина топчета. Част от тях оваляйте в червения пипер, а друга – в сиренето. След като приключите, оставете ги отново в хладилника леко да се стегнат.
Когато сервирате, редувайте в чинията едно бяло и едно червено топче, за да се получи своеобразна мартеничка.
Бон апети!